Κόσμος

18 Ιουλίου 2019 17:09

Η Ρωσία προτείνει στην Τουρκία τα Su-35 μετά την “πόρτα” για τα F-35

Διάβασέ μου το...

Τι είπε υψηλόβαθμος αξιωματούχος της ρωσικής αμυντικής βιομηχανίας.

Η Ρωσία προτείνει στην Τουρκία τα Su-35 μετά την “πόρτα” για τα F-35

Η απόφαση των ΗΠΑ για αποκλεισμό της Τουρκίας από το πρόγραμμα stealth μαχητικών αεροσκαφών F-35, φαίνεται πως δημιούργησε ένα «κενό» στον σχεδιασμό της Άγκυρας για την ενίσχυση των αεροπορικών της δυνάμεων, το οποίο φαίνεται πως η Ρωσία θέλει να «καλύψει» με πρότασή της.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Haberturk, υψηλόβαθμος Ρώσος αξιωματούχος της αμυντικής βιομηχανίας, δήλωσε πριν από λίγο ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να συνεργαστεί με την Τουρκία για τα μαχητικά αεροσκάφη Su-35, μετά το οριστικό τέλος των F-35.

Ειδικότερα, ο Σεργκέι Τσεμέζοφ, ο επικεφαλής της κρατικής εταιρείας αμυντικού εξοπλισμού Rostec, δήλωσε πως η Ρωσία είναι έτοιμη, κατόπιν αιτήματος της Τουρκίας, να προχωρήσει σε συνεργασία για την παράδοση των μαχητικών αεροσκαφών Su-35 τα οποία θεωρούνται τα καλύτερα μαχητικά αεροσκάφη που επιχειρούν σήμερα στις ρωσικές αεροπορικές δυνάμεις.

Ο ίδιος είπε χαρακτηριστικά, σύμφωνα με το onalert.gr, ότι: «Αν οι Τούρκοι συνεργάτες μας εκφράσουν τέτοια επιθυμία, τότε είμαστε έτοιμοι να εργαστούμε για την παράδοση των μαχητικών αεροσκαφών Su-35».

Υπενθυμίζεται πως η συμμετοχή της Τουρκίας στο πρόγραμμα των προηγμένων μαχητικών αεροσκαφών F-35 θα έχει τερματιστεί ως τα τέλη του Μαρτίου του 2020, όπως διευκρίνισε το βράδυ της Τετάρτης η Έλεν Λορντ, αναπληρώτρια υφυπουργός Άμυνας των ΗΠΑ αρμόδια για θέματα προμηθειών.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ