Κόσμος

01 Ιουλίου 2019 11:45

Κατεχόμενα: Ρωσικές επιγραφές στα συντρίμμια (εικόνες)

Text to Speech

Οι πρώτες εκτιμήσεις των Αρχών του ψευδοκράτους για το αντικείμενο που προκάλεσε εκρήξεις στην περιοχή.

Κατεχόμενα: Ρωσικές επιγραφές στα συντρίμμια (εικόνες)

Την προέλευση του πυραύλου που έπεσε τα ξημερώματα σε κατοικημένη περιοχή του Πενταδάκτυλου, σε απόσταση περίπου 20χλμ από τη Λευκωσία στα Κατεχόμενα ερευνούν οι Αρχές του ψευδοκράτους.

Συνολικά πέντε κομμάτια του πυραύλου έχουν εντοπιστεί σε Βουνό, Δίκωμο και Κορνόκηπο. Το ένα από αυτά στην αυλή σπιτιού στο Δίκωμο, όπου εκκενώθηκαν προληπτικά τρία σπίτια.

Το «υπουργικό συμβούλιο» συνεδρίασε εκτάκτως παρουσία του «διοικητή» των «δυνάμεων ασφαλείας» και του «διοικητή» των «ειρηνευτικών δυνάμεων».

Ο κατοχικός ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί, που επισκέφθηκε τη σκηνή του συμβάντος, συνέδεσε το αντικείμενο με τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Μέση Ανατολή. «Είναι προφανές ότι δεν είναι κάτι που προέρχεται από το έδαφός μας... Είναι μια από τις κακές πλευρές του πολέμου στην περιοχή που πέφτει στη χώρα μας», είπε.

Κατεχόμενα - πύραυλος - Συρία

Πρόσθεσε ότι οι στρατιωτικές αρχές των κατεχομένων προσπαθούσαν να εξακριβώσουν αν το αντικείμενο ήταν αεροσκάφος ή πύραυλος.

Κατεχόμενα - πύραυλος - Συρία

Στο μεταξύ, πληροφορίες που μεταδίδονται, κάνουν λόγο και για τοξικά καύσιμα από το αντικείμενο που εξερράγη, ενώ γίνεται έκκληση για ενημέρωση του κόσμου.

Κατεχόμενα - πύραυλος - Συρία

Κατεχόμενα - πύραυλος - Συρία

«Το ιπτάμενο αντικείμενο που έπεσε τη νύχτα στην κατεχόμενη βόρεια Κύπρο φαίνεται ότι ήταν ρωσικής κατασκευής πύραυλος», δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών του τουρκοκυπριακου ψευδοκράτους Κουντρέτ Οζερσάι.

«Οι πρώτες εκτιμήσεις είναι ότι ο ρωσικής κατασκευής πύραυλος, τμήμα συστήματος αντιαεροπορικής άμυνας που ενεργοποιήθηκε την περασμένη νύκτα εν όψει αεροπορικού πλήγματος κατά της Συρίας, ολοκλήρωσε την τροχιά του και έπεσε στην χώρα μας αφού έχασε τον στόχο του», δήλωσε ο Οζερσάι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Στον λογαριασμό του στο Facebook ο Οζερσάι αναφέρει ότι με τις έρευνες που έγιναν διαπιστώθηκε ότι η αναγραφή στον πύραυλο, που έπεσε χθες βράδυ, είναι ίδια με την αναγραφή του πυραύλου ρωσικής κατασκευής S 200 που είχε πέσει στο Γκαζίαντεπ της Τουρκίας τον Ιούλιο του 2018.

Την ίδια ώρα, μιλώντας στο τουρκικό πρακτορείο DHA ο πρωθυπουργός του ψευδοκράτους  Ερσίν Τατάρ δήλωσε ότι, το αντικείμενο που έπεσε στα Κατεχόμενα «εκτιμάται ότι είναι πύραυλος», όμως οι έρευνες δεν έχουν οδηγήσει σε κάποιο συμπέρασμα.

«Μπορεί να είναι και ατύχημα, θα περιμένουμε και θα δούμε», ανέφερε ο Ερσίν Τατάρ προσθέτοντας ότι έχει προκληθεί ένταση στην περιοχή.

Όπως είπε, «αυτό που λέγεται είναι πως πηγάζει από επιθέσεις μεταξύ Συρίας και Ισραήλ. Θα σας ενημερώσουμε αφού διακριβωθεί από τις στρατιωτικές πηγές». Ο Ερσίν Τατάρ είπε ότι δεν υπήρξε ακόμη επαφή με τους αρμοδίους στην Τουρκία για το θέμα.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ