Κόσμος

19 Ιουνίου 2019 19:17

Στη “φάκα” πλοίο με 16,5 τόνους κοκαΐνης (εικόνες)

Text to Speech

Η Ευρώπη ήταν ο τελικός προορισμός των ναρκωτικών που εντοπίστηκαν στα αμπάρια φορτηγού πλοίου στη Φιλαδέλφεια.

Στη “φάκα” πλοίο με 16,5 τόνους κοκαΐνης (εικόνες)

Φορτίο-μαμούθ και μια από τις μεγαλύτερες ποσότητες ναρκωτικών που έχουν εντοπιστεί ποτέ στην ιστορία των ΗΠΑ. Η αξία της κοκαΐνης που βρέθηκε κρυμμένη σε τουλάχιστον επτά μεγάλα κοντέινερς του πλοίου MSC Gayane ξεπερνά, σύμφωνα με τις Αρχές, το ένα δισεκατομμύριο δολάρια!

Δυο από τα μέλη του πληρώματος ομολόγησαν ότι βοήθησαν να φορτωθεί εν πλω η κοκαΐνη στο πλοίο, το οποίο είχε ξεκινήσει το ταξίδι του από την Κολομβία με ενδιάμεσους σταθμούς το Περού, τον Παναμά και τις Μπαχάμες και τελικό προορισμό την Ευρώπη και λιμάνια της Γαλλίας και της Ολλανδίας.

Το συγκεκριμένο φορτηγό πλοίο είχε μπει στο “μικροσκόπιο” της Υπηρεσίας Δίωξης Ναρκωτικών, άνδρες της οποίας πραγματοποίησαν έφοδο και εντόπισαν τους 16,5 τόνους κοκαΐνης.

ΗΠΑ - ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ - ΠΛΟΙΟ ΜΕ 16 ΤΟΝΟΥΣ ΚΟΚΑΙΝΗΣ

Η πλοιοκτήτρια εταιρεία Mediterranean Shipping Company ανέφερε ότι είναι ενήμερη για το συμβάν και ότι έχει συνεργαστεί επανειλημμένα με τις αμερικανικές υπηρεσίες για να εμποδίσει τη διακίνηση ναρκωτικών.

ΗΠΑ - ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ - ΠΛΟΙΟ ΜΕ 16 ΤΟΝΟΥΣ ΚΟΚΑΙΝΗΣ

Η ποσότητα που κατασχέθηκε συγκαταλέγεται στις μεγαλύτερες που έχουν εντοπιστεί στην ιστορία των ΗΠΑ: το 1989 κατασχέθηκε ποσότητα 21 τόνων κοκαΐνης στην Καλιφόρνια ενώ, την ίδια χρονιά, κατασχέθηκαν 14 τόνοι κοκαΐνης στο Τέξας.