Ευρώπη

27 Απριλίου 2018 18:10

Κατέθεσε ο 15χρονος γιος των θυμάτων του διπλού φονικού στην Κύπρο

Text to Speech

Γραπτή η κατάθεση του 15χρονου. Αναμένεται να γίνει και αναγνωριστική παράταξη όπου ο γιος των θυμάτων αναμένεται να αναγνωρίσει ή όχι τον ύποπτο...

Κατέθεσε ο 15χρονος γιος των θυμάτων του διπλού φονικού στην Κύπρο

Γραπτή κατάθεση έδωσε στο Τμήμα Καταπολέμησης Εγκλήματος (ΤΑΕ) ο 15χρονος γιος των θυμάτων της στυγερής δολοφονίας που διαπράχθηκε στον Στρόβολο.

Η κατάθεση του ξεκίνησε στις 9.00 το πρωί και διήρκησε μέχρι της 11.50. Στο ΤΑΕ αναμένεται να γίνει και αναγνωριστική παράταξη όπου ο 15χρονος θα αναγνωρίσει τον ύποπτο.

Κατά τη διάρκεια της αναγνώρισης του υπόπτου από τον 15χρονο, γιο των θυμάτων, θα ληφθούν όλα εκείνα τα μέτρα για την προστασία του ανήλικου που θα καταθέσει. Εξάλλου σύμφωνα με πληροφορίες ο 33χρονος ύποπτος φαίνεται να έχει μαρτυρήσει δύο άλλα άτομα.

Σε καλό δρόμο βρίσκονται οι εξετάσεις για το διπλό στυγερό έγκλημα, ανέφερε ο Εκπρόσωπος τύπου της αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης, ενώ απέφυγε να προβεί σε δηλώσεις σε σχέση με την κατάθεση που έδωσε ο 33χρονος αναφέροντας πως ο ύποπτος βρίσκεται υπό κράτηση.

Κύπρος - δολοφονία - ζεύγος - Γιώργος Χατζηγεωργίου - Κωνσταντίνα Σεργίου - κηδεία

Ανέφερε πως έχουν ληφθεί επιπρόσθετα τεκμήρια, ενώ αναμένονται και τα αποτελέσματα των άλλων εξετάσεων ώστε να προχωρήσει το έργο της αστυνομίας.

Στις 18 Απριλίου (η νύχτα του εγκλήματος) ο 33χρονος θεάθηκε να κινείται ύποπτα στην περιοχή όπου διαπράχθηκαν τα αδικήματα, και να έχει στην κατοχή του δύο αντικείμενα όμοια με αυτά που βρέθηκαν στην σκηνή του εγκλήματος.

Αμέσως σήμανε συναγερμός, και κάτω από άκρα μυστικότητα επίλεκτα στελέχη της Αστυνομίας, εφοδιασμένα με δικαστικό ένταλμα, ερεύνησαν το σπίτι του 33χρονου, χωρίς να εντοπίσουν ούτε τον ίδιο αλλά ούτε και κάτι επιλήψιμο. Την Τετάρτη, μέλη της Υπηρεσίας Καταπολέμησης Ναρκωτικών, από τα οποία ζητήθηκε να συμβάλουν στις έρευνες, έλαβαν πληροφορία ότι ο ύποπτος βρίσκεται στην Αγία Νάπα.

Οι ανακριτές, εν τω μεταξύ, έχουν στα χέρια τους τις τραπεζικές συναλλαγές του άτυχου ζεύγους των θυμάτων και από την εξέτασή τους θα διαπιστώσουν αν τις ημέρες πριν από το έγκλημα είχε γίνει οποιαδήποτε σημαντική ανάληψη χρημάτων, καθώς και αν στο σπίτι είχαν φυλάξει οποιοδήποτε μεγάλο ποσό. Επιπλέον, εάν οποιοσδήποτε χρησιμοποίησε τις πιστωτικές κάρτες του 60χρονου που βρίσκονταν στο πορτοφόλι του, το οποίο και δεν έχει ακόμη εντοπιστεί, θα εντοπιστούν.

Κύπρος - Αγλαντζιά - γυναίκα - νεκρή - αστυνομία

Οι ανακριτές αναμένουν άρση των τηλεπικοινωνιακών δεδομένων των θυμάτων αλλά και του 33 χρόνου ύποπτου. Στα ερωτηματικά της υπόθεσης είναι τα εξής: Πού βρίσκεται το φονικό μαχαίρι, ποιός ήταν, τελικά, ο δράστης ή οι δράστες και υπήρχε ηθικός αυτουργός ή καθοδηγητής; Ποιό ήταν το κίνητρο του φρικιαστικού εγκλήματος;

Την ίδια ώρα, σημαντικές θεωρούνται οι σημειώσεις που, σύμφωνα με όσα ανέφερε στην πρώτη κατάθεσή του ο 33χρονος ύποπτος, είχε πάρει σχετικά με όλα όσα γνωρίζει γύρω από το διπλό φονικό. Ο ίδιος παρουσιάζεται να έκανε λόγο για δύο σημειωματάρια, τα οποία ωστόσο δεν εντοπίστηκαν κατά την πρώτη έρευνα στο σπίτι του.

Έτσι, σημείο όπου θα αναζητηθούν είναι το αυτοκίνητο του υπόπτου, το οποίο μεταφέρθηκε ήδη στο Αρχηγείο της Αστυνομίας, και το οποίο αναμένεται να ερευνηθεί τις επόμενες ώρες. Οι σημειώσεις κρίνεται ότι ίσως ανοίξουν τον δρόμο για να απαντηθούν και τα τελευταία ερωτήματα των ανακριτών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

VIDEO