ΗΠΑ - Καναδάς

04 Αυγούστου 2015 17:43

Επτά νεκροί από τη νόσο των λεγεωνάριων στη Νέα Υόρκη

Text to Speech

Πρόκειται για μια μορφή πνευμονίας, που οφείλεται σε ένα βακτήριο το οποίο βρίσκεται στα συστήματα κλιματισμού πολλών πολυκατοικιών.

Επτά νεκροί από τη νόσο των λεγεωνάριων στη Νέα Υόρκη

Επτά άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τα μέσα Ιουλίου στη Νέα Υόρκη από τη νόσο των λεγεωνάριων, ενώ 64 έχουν νοσηλευθεί για την ίδια νόσο, έγινε γνωστό από τις υγειονομικές αρχές.

Συνολικά 81 άνθρωποι προσεβλήθησαν απ' αυτή τη μορφή πνευμονίας, που οφείλεται σε ένα βακτήριο το οποίο βρίσκεται στα συστήματα κλιματισμού πολλών πολυκατοικιών στο νότιο Μπρονξ, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Ο προηγούμενος απολογισμός έκανε λόγο για τέσσερις νεκρούς και 55 νοσηλευόμενους. Τα πρόσωπα που υπέκυψαν στη νόσο ήταν όλα μιας κάποιας ηλικίας και είχαν όλα ιατρικά προβλήματα, διευκρίνισαν ακόμη οι αρχές.

Η δημαρχία ανακοίνωσε πως θα εξετάσει και πάλι σήμερα πέντε συστήματα κλιματισμού, τα οποία είχαν απολυμανθεί αφού είχε διαπιστωθεί σε αυτά η ύπαρξη του βακτηρίου, μεταξύ των οποίων αυτά του νοσοκομείου Lincoln και ενός ξενοδοχείου.

Η δημαρχία επανέλαβε πως το πόσιμο νερό στη Νέα Υόρκη, τα σιντριβάνια και οι πισίνες "δεν έχουν μολυνθεί από τη λεγεωνέλλωση".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

VIDEO