Κοινωνία

12 Δεκεμβρίου 2019 14:05

Έκρυβαν μεγάλη ποσότητα κοκαΐνης σε οροφή φορτηγού (βίντεο)

Διάβασέ μου το...

Βίντεο – ντοκουμέντο από την στιγμή που οι  αστυνομικοί ανακαλύπτουν την κρύπτη στο φορτηγό και εντοπίζουν την κοκαΐνη. Στην "πυρά" τόνοι ναρκωτικών.

Έκρυβαν μεγάλη ποσότητα κοκαΐνης σε οροφή φορτηγού (βίντεο)

Πάνω από 22 κιλά κοκαΐνης, που εισήχθη στην Ελλάδα από την Ιταλία, με φορτηγό όχημα μεταφορών, μέσω του λιμανιού της Πάτρας, εντόπισε και κατάσχεσε η Ελληνική Αστυνομία.

Ειδικότερα, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, που είχαν αναλάβει τον χειρισμό της υπόθεσης, στις 5 Δεκεμβρίου, στην περιοχή της Μάνδρας Αττικής, ακινητοποίησαν το όχημα και κατάσχεσαν ένα κιλό και 258 γραμμάρια κοκαΐνης, πάνω από δύο κιλά λευκής σκόνης άγνωστης χημικής συστάσεως, ορθογώνιες μεταλλικές σφραγίδες με ανάγλυφα αποτυπώματα και διάφορα μεταλλικά αντικείμενα για την επανατυποποίηση ναρκωτικών. 

Επιπλέον, συνέλαβαν τον 37χρονο Έλληνα οδηγό του φορτηγού και σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του βρήκαν επιπλέον και κατάσχεσαν, μεταξύ άλλων, πιστόλι με γεμιστήρα, 40 φυσίγγια κρότου, ορθογώνια μεταλλικά καλούπια διαφόρων διαστάσεων και τέσσερις συσκευές κινητής τηλεφωνίας.

Εντοπισμός - κοκαίνη -  φορτηγό


Στο πλαίσιο των ερευνών που συνεχίστηκαν, το φορτηγό, που είχε μεταφερθεί σε ειδικό χώρο, ερευνήθηκε εξονυχιστικά, «πόντο-πόντο», σύμφωνα με την ΕΛΑΣ. Αποτέλεσμα ήταν να εντοπιστεί ειδική κρύπτη, που ήταν κατασκευασμένη με ιδιαίτερο τρόπο, ώστε να είναι εξαιρετικά δύσκολη η ανίχνευσή της.
Στην κρύπτη αυτή βρέθηκαν περίπου 21 κιλά κοκαΐνης σε 18 συσκευασίες, οι οποίες κατασχέθηκαν.

Εντοπισμός - κοκαίνη -  φορτηγό

Η κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για την υπόθεση συμπληρώθηκε, ενώ ο συλληφθείς κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος από τις αρμόδιες Αρχές.

Στην «πυρά» μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών

Παράλληλα, η εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Ιωάννα Ροτζιώκου ενημέρωσε ότι «το πρωί της 11ης Δεκεμβρίου παρουσία της αρμόδιας επιτροπής που προβλέπεται στη νομοθεσία και μετά από σχετική διάταξη των αρμόδιων εισαγγελικών και ανακριτικών αρχών, πραγματοποιήθηκε καταστροφή με καύση σε υψικάμινο, 173 δεμάτων διαφόρων ναρκωτικών ουσιών, που είχαν κατασχεθεί από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Καταστροφή - καύση - ναρκωτικα

Συνολικά καταστράφηκαν, οι παρακάτω ποσότητες ναρκωτικών ουσιών:

• 86 περίπου κιλά ηρωίνης,
• πάνω από 64 κιλά κοκαΐνης,
• 2 τόνοι και 616κιλά ακατέργαστης κάνναβης,
• πάνω από 6,5 κιλά κατεργασμένης κάνναβης,
• 4.334 δενδρύλλια κάνναβης,
• ποσότητες μεθαμφεταμίνης και 306 φαρμακευτικά δισκία.

Καταστροφή - καύση - ναρκωτικα

Σημειώνεται ότι οι παραπάνω κατασχεθείσες – καταστραφείσες ποσότητες ναρκωτικών ουσιών αφορούν περισσότερες από εκατό υποθέσεις παραγωγής, μεταφοράς αποθήκευσης ή εμπορίας ναρκωτικών ουσιών τις οποίες χειρίστηκε η Υποδιεύθυνση Δίωξη Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Καταστροφή - καύση - ναρκωτικα

Υπενθυμίζεται ότι από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής πραγματοποιείται καταστροφή ναρκωτικών ουσιών ανά τακτά χρονικά διαστήματα και ανάλογα με τον όγκο των κατασχεθεισών ποσοτήτων, ενώ προαπαιτούμενο είναι η σχετική διάταξη εισαγγελικών και ανακριτικών αρχών. Η προηγούμενη καταστροφή ναρκωτικών είχε πραγματοποιηθεί την 12η Ιουνίου 2019».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ