Κοινωνία

11 Ιουλίου 2019 12:05

Η ενημέρωση από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο για την θεομηνία στην Χαλκιδική

Διάβασέ μου το...

Η αποτίμηση του φαινομένου, της αντίδρασης των Αρχών και της κατάστασης στην περιοχή. Οι επόμενες κινήσεις.

Η ενημέρωση από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο για την θεομηνία στην Χαλκιδική

Ενημέρωση για τις συνέπειες της φονικής κακοκαιρίας στη Βόρεια Ελλάδα, για τις αποζημιώσεις καθώς και για την τρέχουσα κατάσταση της περιοχής έκανε λίγα λεπτά μετά τις 12:00 της Πέμπτης ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενημερώθηκε αμέσως για τη θεομηνία στη Χαλκιδική και έδωσε οδηγίες για την αποστολή κλιμακίου από τους αρμόδιους υπουργούς. Ενημερώθηκε, επίσης, άμεσα από τον υπουργό Υγείας για τους νεκρούς, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Όπως ανέφερε ο Στέλιος Πέτσας, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας είχε προειδοποιήσει, από χθες το απόγευμα, σε τέσσερις γλώσσες για τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Θα υπάρξουν άμεσα μέτρα αποκατάστασης των ζημιών και επούλωσης των πληγών, είπε ο κ. Πέτσας.  

Το πρόβλημα με τη ΔΕΗ έχει να κάνει με την υψηλή τάση, ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, κατά τη διάρκεια των ανακοινώσεων μετά τη θεομηνία στη Χαλκιδική. Το αργότερο μέχρι το Σάββατο θα έχει αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση, τόνισε ο κ. Πέτσας.

Επισήμανε ότι δεν λειτουργεί ο αριθμός έκατκτης ανάγκης 112, για να προσθέσει ότι αύριο θα παραγματοποιηθεί ειδική σύσκεψη με τους εκπρόσωπους των εταιρείων κινητής τηλεφωνίας και πιλοτική δοκιμή, ώστε να ειναι εφικτό να στέλνονται προειδοποιητικά sms σε όσους βρίσκονται σε περιοχή όπου αναμένεται να εκδηλωθούν έντονα φαινόμενα.

 Οι ξένες πρεσβείες έχουν ενημερωθεί για τους νεκρούς υπηκόους τους από την καταιγίδα, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπους Στέλιος Πέτσας κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για τις εξελίξες στη Χαλκιδική.

Έκτακτη και άμεση επιχορήγηση για τις υποδομές στους τρεις δήμους της Χαλκιδικής θα δώσει η κυβέρνηση, ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας. 

Ενημέρωσε ότι στην περιοχή μεταβαίνει κλιμάκιο και του ΕΛΓΑ, ενώ πρόσθεσε ότι για τους ιδιώτες και επαγγελματίες θα υπάρξει πρώτα οριοθέτηση, ώστε να προχωρήσουν διαδικασίες ενισχύσεων.

Δεν είναι ώρα για επικοινωνιακού χαρακτήρα κινήσεις, ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, κατά τη διάρκεια ανακοινώσεων για τη Χαλκιδική, ερωτηθείς εάν ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στις πληγείσες περιοχές. Όπως πρόσθεσε, θα κριθεί εάν είναι απαραίτητο τις επόμενες ημέρες.

Σε δήλωση του ο πρώην πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, τόνισε ότι για την αντιμετώπιση τέτοιων καταστροφών, χρειάζονται ριζικές λύσεις και όχι ημίμετρα. Ανακοινώσεις για την θεομηνία εξέδωσαν κι άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ