Γενικά

13 Σεπτεμβρίου 2018 17:23

Mπουλντόζες σε αυθαίρετα με “παγωμένα” πρωτόκολλα κατεδάφισης

Text to Speech

“Ανοίγει” την Δευτέρα ο δεύτερος κύκλος του προγράμματος κατεδαφίσεων αυθαιρέτων.

Mπουλντόζες σε αυθαίρετα με “παγωμένα” πρωτόκολλα κατεδάφισης

Με την εκτέλεση πρωτοκόλλων κατεδάφισης, “παγωμένων” επί δεκαετίες, “ανοίγει” τη Δευτέρα, το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, τον δεύτερο κύκλο του προγράμματος κατεδαφίσεων αυθαιρέτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες αφορά 50 περιπτώσεις κατασκευών από το 35ο -70ο χλμ Αθηνών-Σουνίου, όπου έχουν εκδοθεί τελεσίδικες καταδικαστικές αποφάσεις και αφορούν ξενοδοχείο, σπίτι με πισίνα, μπιτς μπαρ αλλά και αποδυτήρια ή πλακόστρωτα στην παραλία

Οι υπηρεσίες έχουν ελέγξει 25 αυθαίρετα σε αιγιαλούς και 25 σε δασικές εκτάσεις.Έχουν ενημερωθεί τόσο οι ιδιοκτήτες όσο και ο εισαγγελέας προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία.

Ενδεικτικές είναι οι περιπτώσεις δύο εξ αυτών, για τις οποίες έχουν εκδοθεί πρωτόκολλα κατεδάφισης 21 και 36 χρόνια πριν! Ειδικότερα, τη Δευτέρα, οι μπουλντόζες θα ρίξουν beach bar ξενοδοχειακής εγκατάστασης στην Ανάβυσσο, με εκδοθέν πρωτόκολλο κατεδάφισης στις 22/1/97 και θα ακολουθήσει εγκατάσταση ψυχαγωγίας στην ευρύτερη περιοχή με πρωτόκολλο κατεδάφισης εκδοθέν στις 26/8/82!

Οι αρμόδιες υπηρεσίες συγκέντρωσαν και πέρασαν από... κόσκινο πενήντα και πλέον αυθαίρετα κτίσματα σε αιγιαλό ή δασικές εκτάσεις στον συγκεκριμένο άξονα έως το Σούνιο, ενώ συνεχίζονται -από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής- κατεδαφίσεις στην περιοχή Γραμματικού. Επιπλέον τις επόμενες ημέρες αναμένεται και η έναρξη κατεδαφίσεων αυθαιρέτων στα ρέματα της Μάνδρας.

Εντός του Σεπτεμβρίου, εξάλλου, δρομολογείται και η προκήρυξη -εκ μέρους του ΥΠΕΝ- διεθνούς διαγωνισμού για μεγάλο αριθμό κατεδαφίσεων.

VIDEO