Αστυνομικό Δελτίο

20 Αυγούστου 2018 11:50

Συνελήφθη ο ληστής της τράπεζας στο “Αττικόν Νοσοκομείο”

Text to Speech

Μετά από “χτύπημα”σε κοσμηματοπωλείο με συνεργό του, ο οποίος ειναι μέλος της συμμορίας που κλέβει χρηματοκιβώτια.

Συνελήφθη ο ληστής της τράπεζας στο “Αττικόν Νοσοκομείο”

Συνελήφθη, μετά από νέο «χτύπημα» - με έναν συνεργό του - σε κοσμηματοπωλείο, ο ληστής που έκλεψε την τράπεζα στο “Αττικόν Νοσοκομείο” στις 20 Ιουλίου.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της η Αστυνομία, πληρώματα της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ, συνέλαβαν δύο Έλληνες, ηλικίας 24 και 33 ετών, οι οποίοι είχαν διαπράξει ένοπλη ληστεία σε κοσμηματοπωλείο στο Μενίδι.

Όπως προέκυψε από την έρευνα του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, οι δράστες, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους με αποκριάτικες μάσκες και φορώντας καπέλα, εισήλθαν στο κοσμηματοπωλείο και με την απειλή όπλων αφαίρεσαν κοσμήματα.

Στη συνέχεια, διέφυγαν με κλεμμένη μοτοσυκλέτα, την οποία εγκατέλειψαν σε κοντινή απόσταση, και απέρριψαν σε κάδο απορριμμάτων τον ρουχισμό και τα λοιπά είδη μεταμφίεσης που έφεραν. Στην κατοχή τους καθώς και από τις έρευνες σε χώρους και κάδους απορριμμάτων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • πιστόλι και ασύρματος,
  • αποκριάτικη μάσκα,
  • δύο (2) κασετίνες με κοσμήματα,
  • είδη υπόδησης και ένδυσης (πουκάμισα, καπέλα κλπ,)
  • έξι (6) πλαστικά δεματικά (tire-up) 

Επίσης, κατασχέθηκε και η κλεμμένη μοτοσυκλέτα που χρησιμοποιούσαν ως μέσο μεταφοράς.

Από την περαιτέρω έρευνα εξακριβώθηκε επιπλέον ότι ο 33χρονος συλληφθείς είναι ο δράστης της ένοπλης ληστείας, στις 20 Ιουλίου 2018, σε υποκατάστημα τράπεζας στο «Αττικόν Νοσοκομείο», όπου ομοίως φέροντας αποκριάτικη μάσκα και με την απειλή όπλου απέσπασε χρηματικό ποσό.

Οι δυο δράστες έχουν απασχολήσει στο παρελθόν για την τέλεση όμοιων καθώς και άλλων αδικημάτων. Οι συλληφθέντες βρίσκονται πλέον αντιμέτωποι με την Δικαιοσύνη, ενώ οι έρευνες για την εξιχνίαση και άλλων υποθέσεων, συνεχίζονται.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

VIDEO