Πολιτική

06 Ιουνίου 2023 14:44 Τελευταία ενημέρωση : 06 Ιουνίου 2023 20:29

Εκλογές – debate: “Κλείδωσαν” μέρα και συμμετέχοντες

Διάβασέ μου το...

Συμφώνησαν οι εκπρόσωποι των κομμάτων, όπως όλα δείχνουν για τη διεξαγωγή debate ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου.

Εκλογές – debate: “Κλείδωσαν” μέρα και συμμετέχοντες
-

 

Στη διεξαγωγή μίας τηλεμαχίας στις 15 Ιουνίου μεταξύ των πολιτικών αρχηγών των πέντε κοινοβουλευτικών κομμάτων, αποφάσισε η Διακομματική Επιτροπή Εκλογών που συνεδρίασε υπό την προεδρία της υπηρεσιακής υπουργού Εσωτερικών Καλλιόπης Σπανού.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε και ξεχωριστή τηλεμαχία μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αλέξη Τσίπρα αλλά η πρόταση απορρίφθηκε από τους εκπροσώπους των άλλων κομμάτων.

Οι αρχηγοί θα κληθούν να απαντήσουν σε έξι ερωτήματα με βάση τις ίδιες θεματικές ενότητες με την προηγούμενη διαδικασία με τη διαφορά ότι αυτή τη φορά οι δημοσιογράφοι θα έχουν στο τέλος τη δυνατότητα ελεύθερης ερώτησης.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Οι θεματικές ενότητες είναι οι εξής:

  1. Οικονομία - Ανάπτυξη - Απασχόληση,
  2. Εξωτερική Πολιτική - Άμυνα
  3. Κράτος - Θεσμοί - Διαφάνεια
  4. Υγεία - Παιδεία - Κοινωνικό Κράτος
  5. Περιβάλλον - Ενέργεια
  6. Νέα Γενιά

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας οι αρχηγοί των κομμάτων θα έχουν και πάλι την ευχέρεια να προχωρήσουν σε μία σύντομη καταληκτική τοποθέτηση.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Η τηλεμαχία θα διεξαχθεί στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ με πιθανή ώρα έναρξης τις 21:00 και η μέγιστη διάρκειά του θα είναι οι τρεις ώρες, όπως ίσχυε και την προηγούμενη φορά.

Οι λεπτομέρειες του τρόπου διεξαγωγής θα καθοριστούν σε νέα συνεδρίαση την προσεχή Πέμπτη. Κυριότερο ζήτημα που θα κληθεί να λύσει η επιτροπή είναι το γεγονός ότι οι έξι δημοσιογράφοι που θα θέτουν τα ερωτήματα είναι περισσότεροι από τους ερωτώμενους αρχηγούς, άρα σε κάθε θεματική ενότητα ένας δημοσιογράφος δεν θα θέτει ερώτημα. Για την επίλυση του θέματος, στη συνεδρίαση της Πέμπτης θα κληθεί να συμμετάσχει και ο συντονιστής της τηλεμαχίας, Γιώργος Κουβαράς ως εκπρόσωπος των έξι δημοσιογράφων.

Ειδήσεις σήμερα:

Κική Δημουλά: Το έργο και οι διακρίσεις της σπουδαίας ποιήτριας

Λέσβος: Τραγικό φινάλε σε αναζήτηση αγνοούμενου

Ναύπλιο - Ασέλγεια: Ελεύθερος με όρους ο ιερέας που έστειλε χυδαία βίντεο σε ανήλικο