Πολιτική

19 Νοεμβρίου 2019 13:43

Χαρίτσης: Οι πρακτικές καταστολής της ΝΔ δεν συνιστούν εκσυγχρονισμό

Διάβασέ μου το...

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπολύει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για το τρόπο με τον οποίο διαχειρίζεται το θέμα της ασφάλειας. Τι λέει για την συνταγματική αναθεώρηση.

Χαρίτσης: Οι πρακτικές καταστολής της ΝΔ δεν συνιστούν εκσυγχρονισμό

Ευθύνες στην κυβέρνηση Μητσοτάκη για την “επικοινωνιακή διαχείριση του σύνθετου ζητήματος της ασφάλειας” επέρριψε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, μιλώντας ρ/σ "Στο Κόκκινο". “Προσπαθεί [η κυβέρνηση] να πείσει τον μέσο πολίτη ότι πατάσσει το έγκλημα και την ίδια στιγμή εφαρμόζει πρακτικές σκληρής καταστολής στη νεολαία”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

“Το προηγούμενο διάστημα, και ειδικότερα τις μέρες που προηγήθηκαν της επετείου του Πολυτεχνείου, είδαμε όξυνση της καταστολής και του αυταρχισμού. Αυτή η στρατηγική ηττήθηκε από τη μαζική συμμετοχή δεκάδων χιλιάδων συμπολιτών μας στις εκδηλώσεις και στην ειρηνική πορεία για το Πολυτεχνείο”, τόνισε ο ίδιος.

Ο Αλ. Χαρίτσης υπογράμμισε ότι “οι πρακτικές καταστολής της Νέας Δημοκρατίας δεν συνιστούν εκσυγχρονισμό, αλλά μας επιστρέφουν σε εποχές της σύγχρονης ιστορίας που πιστεύαμε ότι τις είχαμε αφήσει πίσω μας οριστικά”. “Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ συγκρούστηκε με το οργανωμένο έγκλημα, αντιμετώπισε το εμπόριο των ναρκωτικών και το παρεμπόριο. Σε όλα αυτά είχαμε σημαντικές επιτυχίες, χωρίς αυτές τις απαράδεκτες εικόνες αστυνομικής αυθαιρεσίας”, επισήμανε ο Αλ. Χαρίτσης.

Σχολιάζοντας, δημοσίευμα περί τοποθέτησης συσκευών εντοπισμού σε αυτοκίνητα φοιτητών, ο εκπρόσωπος Τύπου τόνισε ότι “αυτό είναι το επιτελικό κράτος του κ. Μητσοτάκη” “Ένα κράτος “βολέματος” ημετέρων και προστασίας των ισχυρών, με προμετωπίδα τον αυταρχισμό και τη βία απέναντι σε όποιον δεν παραδέχεται αυτήν την «κανονικότητα»”, όπως είπε.

Ερωτώμενος για τη συνταγματική αναθεώρηση, ο Αλ. Χαρίτσης υπογράμμισε ότι “η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε αυτή τη διαδικασία, με στόχο την αναβάθμιση των θεσμών και την εμβάθυνση της δημοκρατίας και των δικαιωμάτων. Η κυβέρνηση της ΝΔ προωθεί μία συνταγματική αντιμεταρρύθμιση η οποία έχει έναν βαθιά συντηρητικό και οπισθοδρομικό χαρακτήρα”.

Ο εκπρόσωπος Τύπου σημείωσε ότι “ο ΣΥΡΙΖΑ θα αντιμετωπίσει αυτή την κατάσταση σε όλα τα επίπεδα -στη Βουλή με παρεμβάσεις για όλα τα θέματα, αλλά και μέσα στην κοινωνία με έντονη παρουσία στα κοινωνικά κινήματα”. Τέλος, αναφέρθηκε στην πλατφόρμα iSYRIZA, χαρακτηρίζοντάς την νέα φάση της διαδικτυακής εκστρατείας που ξεκίνησε την περασμένη Παρασκευή ως μια “καμπάνια ευαισθητοποίησης των πολιτών και ιδιαίτερα της νεολαίας”. “Βασικό στοίχημα για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι να ενισχύσει την παρουσία του και να συνδεθεί ακόμη περισσότερο με τις νέες και τους νέους που βιώνουν τις απαράδεκτες πρακτικές της νέας κυβέρνησης”, κατέληξε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ