Πολιτική

20 Αυγούστου 2019 10:50 Τελευταία ενημέρωση : 20 Αυγούστου 2019 21:05

Πλακιωτάκης στον ΑΝΤ1: δεν υπάρχουν ειλημμένες αποφάσεις για το ιρανικό τάνκερ (βίντεο)

Διάβασέ μου το...

Τι αναφέρει ο Υπ. Ναυτιλίας για την πολύκροτη υπόθεση, υπο την σκιά των έμμεσων πλην σαφών απειλών των ΗΠΑ.

Πλακιωτάκης στον ΑΝΤ1: δεν υπάρχουν ειλημμένες αποφάσεις για το ιρανικό τάνκερ (βίντεο)

«Δεν υπάρχει κανένα επίσημο αίτημα για κατάπλου του συγκεκριμένου πλοίου», δήλωσε ο Υπουργός Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης μιλώντας στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλοκαίρι Μαζί», αναφορικά με το ιρανικό τάνκερ που κρατήθηκε επί εβδομάδες στο Γιβραλτάρ, αλλά απελευθερώθηκε προ ολίγων 24ώρων και σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ έχει βάλει ρότα για το λιμάνι της Καλαμάτας.

Ο κ. Πλακιωτάκης απέφυγε να απαντήσει εάν υπάρχει κάποια ανεπίσημη επαφή του ιρανικού δεξαμενόπλοιου με τις ελληνικές Αρχές, ενώ για την στάση που θα κρατήσει η χώρα μας, εφόσον ζητηθεί ο ελλιμενισμός του στην χώρα μας απάντησε ότι αυτό «είναι ένα θέμα που θα εξεταστεί σε συνεργασία με το υπουργείο Εξωτερικών». Όλα αυτά στην σκιά των έμμεσων προειδοποιήσεων των ΗΠΑ ότι όποιος βοηθήσει το πλήρωμα του εν λόγω τάνκερ, ουσιαστικά μπορεί να κατηγορηθεί για συνέργεια με διεθνείς τρομοκράτες.

«Παρακολουθούμε την πορεία του συγκεκριμένου πλοίου», είπε ο κ. Πλακιωτάκης, λέγοντας ότι νωρίς το πρωί της Τρίτης βρισκόταν στα ανοιχτά της Ισπανίας, επισημαίνοντας ότι οι ελληνικές Αρχές εξετάζουν στενά το θέμα, με διαρκή συνεργασία του Υπ. Ναυτιλίας με το Υπ. Εξωτερικών.

Για την Σαμοθράκη

«Δεν θα ανεχθούμε καμία αυθαιρεσία για αυτό καλέσαμε σε ακρόαση τους πλοιοκτήτες, ενώ εστάλη ο φάκελος για διερεύνηση της μη εκτέλεσης των συγκεκριμένων δρομολογίων», είπε ο υπ. Ναυτιλίας αναφορικά με το πρόβλημα που είχε ανακύψει στην ακτοπλοϊκή σύνδεση της Σαμοθράκης, συμπληρώνοντας ότι «αυτό που μας ενδιαφέρει είναι η εξεύρεση μόνιμης λύσης για την ακτοπλοϊκή εξυπηρέτηση του νησιού».

Όπως ανέφερε ο κ. Πλακιωτάκης, στο τέλος αυτής της εβδομάδας θα προκηρυχθεί ο διαγωνισμός για τις άγονες γραμμές, με σημαντικές διαφοροποιήσεις, όπως η πρόβλεψη για πλοίο αντικατάστασης, όταν ένα πλοίο δεν μπορεί να εκτελέσει το δρομολόγιο το οποίο έχει συμφωνηθεί στο πλαίσιο του προγράμματος επιδοτήσεων.

Σε ότι αφορά την διαχείριση του προβλήματος με τον πολυήμερο αποκλεισμό του νησιού, είπε ότι η Κυβέρνηση αποκατέστησε, έστω και με καθυστέρηση, την ομαλότητα στην συγκεκριμένη περιοχή, μεσούντος του Δεκαπενταύγουστου με όλα τα εμπορικά πλοία να έχουν προπωλήσει εισιτήρια και εν μέσω δυσμενών καιρικών συνθηκών.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ