Πολιτική

08 Ιουλίου 2019 19:44

Στέλιος Πέτσας: ποιος είναι ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος

Text to Speech

Αναλαμβάνει Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, αρμόδιος για θέματα επικοινωνίας και ενημέρωσης.

Στέλιος Πέτσας: ποιος είναι ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος

Ο Στέλιος Πέτσας που αναλαμβάνει Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, αρμόδιος για θέματα επικοινωνίας και ενημέρωσης και Κυβερνητικός εκπρόσωπος, είναι στενός συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη και από τον Απρίλιο του 2018 Διευθυντής του Γραφείου του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.

Επικεφαλής της ομάδας των συμβούλων του προέδρου του κόμματος, στέλεχος του Υπουργείου Οικονομικών στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, διαθέτει σημαντική εμπειρία σε θέσεις ευθύνης στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα.

Είναι απόφοιτος της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και κάτοχος πτυχίου και μεταπτυχιακού διπλώματος στις Διεθνείς και Ευρωπαϊκές Σπουδές. Μιλάει αγγλικά και γαλλικά, είναι έγγαμος και πατέρας δυο κοριτσιών.

Την περίοδο 2012-2014 ήταν από τους βασικούς διαπραγματευτές της ελληνικής πλευράς με τους εταίρους μας της ΕΕ, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ για τα θέματα δημοσιονομικής πολιτικής. Προετοίμασε και υποστήριξε σε τεχνικό επίπεδο τη μείωση του συντελεστή ΦΠΑ στην εστίαση κατά 10 ποσοστιαίες μονάδες, από τον Αύγουστο του 2013, καθώς και τη μείωση της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης κατά 30%, από τον Ιανουάριο του 2015.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ