Κόσμος

18 Ιουνίου 2019 12:23

Τούρκος Υπουργός Ενέργειας: ο “Πορθητής” ξεκίνησε τη γεώτρηση

Text to Speech

Ο Ντονμέζ έδωσε και χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης της γεώτρησης, ενώ προανήγγειλε ότι την  Πέμπτη θα κατευθυνθεί στην περιοχή και το «Γιαβούζ».

Τούρκος Υπουργός Ενέργειας: ο “Πορθητής” ξεκίνησε τη γεώτρηση

Στην επιβεβαίωση ότι το τουρκικό γεωτρύπανο «Πορθητής» ξεκίνησε τη γεώτρηση ανοιχτά της Κύπρου, προχώρησε ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ.

Ο Ντονμέζ σημείωσε ακόμη πως το τρυπάνι έφτασε σε βάθος 3.000 μέτρων, προσθέτοντας ότι η γεώτρηση θα ολοκληρωθεί τέλη Ιουλίου, σύμφωνα με το politis.com.cy.

Ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας ανέφερε επίσης ότι την Πέμπτη θα ξεκινήσει την κάθοδό του στην Ανατολική Μεσόγειο και το γεωτρύπανο «Γιαβούζ», το οποίο όπως είπε θα προχωρήσει σε γεώτρηση σε περιοχή που η «τδβκ» εξουσιοδότησε την ΤΡΑΟ.

Σημειώνεται πως ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, είχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, χωρίς ωστόσο να γίνει γνωστό το θέμα συζήτησης.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με το Reuters, η ΕΕ φέρεται ότι προς το παρόν θα αρκεστεί σε συστάσεις προς την Άγκυρα, εκφράζοντας την αντίθεση της και καλώντας την Τουρκία να σταματήσει τις παράνομες γεωτρήσεις.