Κόμματα

30 Ιανουαρίου 2019 19:58

Το Ποτάμι “καίει” Ψαριανό – Αμυρά με ηχητικά ντοκουμέντα (βίντεο)

Text to Speech

Στην δημοσιότητα ντοκουμέντα από τις ομιλίες τους στα κομματικά όργανα, όπου δήλωναν ότι δεν θα τραβήξουν το «χαλί» στον Θεοδωράκη.

Το Ποτάμι “καίει” Ψαριανό – Αμυρά με ηχητικά ντοκουμέντα (βίντεο)

Στα "μανταλάκια"... κρεμάστηκαν Αμυράς και Ψαριανός, καθώς στελέχη του Ποταμιού δημοσιοποίησαν τα ηχητικά ντοκουμέντα από τις ομιλίες τους στα κομματικά όργανα, όπου δήλωναν ότι δεν θα τραβήξουν το «χαλί» στον Σταύρο Θεοδωράκη. 

«Δεν θέλω να εκβιάσω κανέναν, ούτε πουθενά είπα την μ… , που λέει ο ΣΚΑΙ από το μεσημέρι ότι είπε ο Ψαριανός ότι «αν ψηφίσει το Ποτάμι τη συμφωνία, εγώ αποχωρώ από το Ποτάμι». Δηλαδή ότι είμαι και 5ος και εκβιάζω ας πούμε τον Καραγκιόζη ότι αν ψηφίσεις θα σου φάω , θα σου διαλύσω το κόμμα», ακούγεται να λέει ο Γρηγόρης Ψαριανός κατά την τοποθέτηση του στο πολιτικό Συμβούλιο του Ποταμιού.

Το ηχητικό δημοσίευσε στον λογαριασμό της στο twitter το μέλος του Ποταμιού, Φωτεινή Λεομπίλα. Όπως αναφέρουν πληροφορίες, το ηχογραφημένο απόσπασμα, είναι από την τελευταία τοποθέτηση του Γρηγόρη Ψαριανού στο Πολιτικό Συμβούλιο, λίγες ώρες πριν από την ψηφοφορία για την Συμφωνία των Πρεσπών, όπου το Ποτάμι αποφάσισε οι βουλευτές του να ψηφίσουν κατά συνείδηση.

Από την πλευρά του ο Γιώργος Αμυράς στην δική του τοποθέτηση, την οποία επίσης δημοσίευσε πριν από μερικές ημέρες στο Twitter η κ. Λεομπίλα, ακούγεται να λέει: «όποιος θεωρεί στο μυαλό του και λέει μέσα –γιατί και εγώ έχω προσβληθεί πάρα πολύ- από την… με συγχωρείτε που θα το πω…από την βλακεία όσων πιστεύουν στο μυαλό τους ότι ο Αμυράς και ο Ψαριανός θα φύγουν για να διαλύσουν το Ποτάμι. Όποιος το λέει ή όποιος το πιστεύει σας το λέω ξεκάθαρα ότι είναι ένας γελοίος και μισός». 

Τον Άδωνι Γεωργιάδη "δείχνει" Το Ποτάμι ως υποκινητή 

Το Ποτάμι μάλιστα δείχνει ευθέως τον αντιπρόεδρο της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη ως ενορχηστρωτή της ... αποστασίας, που διέλυσε την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος. 

«Αν ο κ. Θεοδωράκης δεσμεύτηκε από τον Μάρτιο του 2018 ότι θα ψηφίσει την Συμφωνία όποια και αν είναι αυτή, αυτό θα πρέπει να μας εξηγήσει ο κ. Θοεδωράκης γιατί το έκανε. Και αν τελικά όλα αυτά με τις αλλεπάλληλες συνεδριάσεις των κομματικών οργάνων  του Ποταμιού όπου τη μια έλεγαν ότι θα ψηφίσουν «παρών», την άλλη ότι θα απέχουν, την άλλη ότι θα ψηφίσουν «ναι», την άλλη ότι σκέφτονται το «όχι» ήταν ένα οργανωμένο θέατρο του κ. Θεοδωράκη για να κρύψει τη συνδιαλλαγή με τον κ. Τσίπρα», ήταν η απάντηση του Άδωνι Γεωργιάδη μιλώντας στο News 247. 

Πάντως, ο αντιπρόεδρος του Ποταμιού Γιώργος Μαυρωτάς, επίσης, μιλώντας στο News 247, είπε πως «γνώμη μου είναι ότι οι κ.κ. Αμυράς και Ψαριανός θα είναι υποψήφιοι με τη ΝΔ. Είναι σαφείς οι ενδείξεις ότι έφυγαν από το Ποτάμι καθ υπόδειξιν της ΝΔ». 

Το Ποτάμι: Και να θέλεις να αγιάσεις, ο Άδωνις δεν σε αφήνει

Με νέα ανακοίνωσή του, το Ποτάμι επιτίθεται στον 'Αδωνι Γεωργιάδη και τον κατηγορεί ως υπεύθυνο για τις αποχωρήσεις του Γιώργου Αμυρά και του Γρηγόρη Ψαριανού. 

«Είπαμε και ξαναλέμε, ότι οι κύριοι Αμυράς και Ψαριανός τον εμφάνιζαν ως ένα εκ των τριών στελεχών της ΝΔ που ήταν σε επαφή μαζί τους - δεν είναι ο κ. Χατζηδάκης ανάμεσα σε αυτά - που κάθε τόσο τους έλεγαν 'τώρα - τώρα είναι η ευκαιρία, τώρα να φύγετε'. Και κάποια στιγμή το... πέτυχαν» αναφέρει η ανακοίνωση του Ποταμιού.

Επίσης απαντώντας στο ερώτημα του Αδωνι Γερωργιάδη «πώς γνώριζε ο Ζάεφ ότι το Ποτάμι είναι θετικό στην προοπτική μιας συμφωνίας;» το Ποτάμι επισημαίνει ότι η θέση του ήταν γνωστή: «Ίσως, λέμε ίσως, να υπάρχει κάποιος στο γραφείο του κ. Ζάεφ που διαβάζει ελληνικές εφημερίδες. Και να είδε στις 29 Δεκεμβρίου του '17 - έξι μήνες πριν τις Πρέσπες - το άρθρο του Σταύρου Θεοδωράκη στα Νέα - ναι στα Νέα! - που έλεγε: 'Σύνθετη ονομασία για κάθε χρήση, erga omnes έναντι πάντων, που θα περιλαμβάνει τον όρο 'Μακεδονία''» αναφέρει σχετικά το Ποτάμι στην ανακοίνωσή του.  

VIDEO