Γενικά

13 Ιανουαρίου 2019 12:04

Σημίτης: η ΕΕ δεν είναι μια λέσχη που μόνο οι εκλεκτοί έχουν λόγο

Text to Speech

Η ΕΕ θα πρέπει να λύσει το πρόβλημα της διακυβέρνησης της ευρωζώνης και της αντιμετώπισης των ανισορροπιών στο εσωτερικό της, δήλωσε ο πρώην Πρωθυπουργός.

Σημίτης: η ΕΕ δεν είναι μια λέσχη που μόνο οι εκλεκτοί έχουν λόγο

Η νομισματική ένωση θα συνεχίσει να λειτουργεί βελτιώνοντας την αποτελεσματικότητά της, όμως υπάρχει διστακτικότητα για σημαντικά νέα βήματα, υποστηρίζει ο πρώην Πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης.

Όπως επισημαίνει ο κ. Σημίτης, η Σύνοδος Κορυφής του Eurogroup τον Δεκέμβριο του 2018 περιορίστηκε να δηλώσει την ανάγκη ύπαρξης νέων ισχυρότερων μέσων για την πρόληψη και τη διαχείριση οικονομικών κρίσεων.

Σύμφωνα με τον κ. Σημίτη υπάρχουν δύο κεντρικά θέματα τα οποία απαιτούν λύση στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Το πρώτο αφορά τον τρόπο διακυβέρνησης της ευρωζώνης. Το δεύτερο αφορά την αντιμετώπιση των ανισορροπιών, ώστε η Ένωση να λειτουργεί προς όφελος όλων των κρατών μελών.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν είναι ούτε μια λέσχη όπου μόνο οι εκλεκτοί έχουν λόγο ούτε μια συνένωση κρατών που διοικείται λαμβάνοντας διαταγές από μια Αρχή με υπερεξουσίες» τονίζει σε άρθρο του που δημοσιεύεται στην «Καθημερινή» ο κ. Σημίτης.

VIDEO