Διπλωματία

16 Αυγούστου 2018 11:37

Επίθεση Τούρκων σε Έλληνα ψαρά στη Σαμοθράκη

Text to Speech

Καταγγελίες Ελλήνων ψαράδων για παρενοχλήσεις αλλά και πυροβολισμούς από τουρκικά αλιευτικά δύο ημέρες πριν από το περιστατικό της Λέρου.

Επίθεση Τούρκων σε Έλληνα ψαρά στη Σαμοθράκη

Έλληνας ψαράς δέχθηκε πυροβολισμούς στα ανοιχτά της Σαμοθράκης δύο ημέρες πριν από το περιστατικό της Λέρου.

Οι οχλήσεις τούρκων αλιέων σε ελληνικά χωρικά ύδατα είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο, ωστόσο ο πρόεδρος γρι-γρι Καβάλας Γιάννης Μανιός καταγγέλλει ότι το Λιμενικό δεν δίνει έκταση σε τέτοια θέματα.

Ο κ. Μανιός αναφέρεται σε καταγγελίες Ελλήνων ψαράδων για παρενοχλήσεις από τουρκικά αλιευτικά, που ψαρεύουν ανεξέλεγκτα και χωρίς να ακολουθούν τις αλιευτικές πρακτικές που επιβάλλονται από την ΕΕ.

«Έχουμε καταντήσει γραφικοί βγαίνουμε στα σάιτ, στα κανάλια και τίποτα δεν γίνεται. Θα έχουμε πρόβλημα μπορεί να υπάρξει μεγάλο επεισόδιο αν ξεφύγει κάποιος δικός μας», τόνισε μιλώντας στον Σκάι και προειδοποίησε ότι εάν ένας Έλληνας ψαράς βρεθεί εκτός εαυτού μπορεί να υπάρξει μεγάλο επεισόδιο.

«Τη Λήμνο εδώ και πολλά χρόνια, και τη Σαμοθράκη, τις έχουν ισοπεδώσει εντελώς, τώρα έχουν πάει πιο νότια. Έχουν ξεθαρρέψει και έρχονται στη Θάσο, έχουν ρημάξει τη Λήμνο, έχει γίνει γύρω κρανίου τόπος… Οι άνθρωποι τελειώσανε» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μανιός.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

VIDEO