Βουλή

19 Σεπτεμβρίου 2017 17:22

Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατά δικαστών για το πόθεν έσχες

Text to Speech

Τι αναφέρουν 29 βουλευτές με επικεφαλής τον Μάκη Μπαλαούρα, μέσω ερώτησης που κατέθεσαν προς τους κ. Κοντονή και Τσακαλώτο.

Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατά δικαστών για το πόθεν έσχες

Σαφείς αιχμές εναντίον της Δικαιοσύνης για το πόθεν έσχες των δικαστικών που παραμένουν σε εκκρεμότητα αφήνουν 29 βουλευτές με επικεφαλής τον Μάκη Μπαλαούρα.

Με ερώτηση προς τους υπουργούς Δικαιοσύνης και Οικονομικών που κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θυμίζουν ότι οι Ενώσεις Δικαστικών Λειτουργών του Συμβουλίου της Επικρατείας, Δικαστικών Λειτουργών του Ελεγκτικού Συνεδρίου, Διοικητικών Δικαστών, Δικαστών-Εισαγγελέων και Εισαγγελέων Ελλάδος κατέθεσαν αίτηση αναστολής και αίτηση ακύρωσης (κύρια προσφυγή) κατά της ηλεκτρονικής υποβολής των δηλώσεων «πόθεν έσχες» στο Συμβούλιο της Επικρατείας, επικαλούμενες λόγους αντισυνταγματικότητας και κίνδυνο διαρροής των προσωπικών τους δεδομένων. Στην αίτηση αναστολής και την κύρια προσφυγή τους προς το ΣτΕ, οι πέντε δικαστικές ενώσεις υποστήριξαν ότι το νομοθετικό πλαίσιο για την ηλεκτρονική υποβολή των δηλώσεων «πόθεν έσχες» είναι αντίθετο στις συνταγματικές αρχές.

Με την ερώτηση τους καλούν τους δύο υπουργούς να απαντήσουν εάν η καθυστέρηση αυτή του ΣτΕ ως προς την έκδοση σχετικής απόφασης συμβαδίζει με την εκφρασμένη απαίτηση του ελληνικού λαού για διαφάνεια και έλεγχο όλων των υπόχρεων. «Τελικά μήπως κάποιοι επιχειρούν να κλονίσουν την εμπιστοσύνη του Έλληνα πολίτη στην εφαρμοζόμενη από την κυβέρνηση πολιτική διαφάνειας και εξυγίανσης όλων των θεσμών και των λειτουργών της χώρας;», διερωτώνται και τονίζουν ότι οι καθυστερήσεις αυτές εκθέτουν ανεπανόρθωτα την Ελληνική Δικαιοσύνη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

VIDEO