Κόμματα

29 Αυγούστου 2017 17:33

“Βολές” κατά Τσίπρα για τις επενδύσεις

Text to Speech

Επίθεση στον πρωθυπουργό εξαπλύουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης με αφορμή την επίσκεψή του στην βιομηχανία «Παπαστράτος ΑΒΕΣ».

“Βολές” κατά Τσίπρα για τις επενδύσεις

Σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό εξαπολύουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης με αφορμή την ομιλία του στο εργοστάσιο της Βιομηχανίας «Παπαστράτος ΑΒΕΣ». 

«Ο κ. Τσίπρας, μόνος του σήμερα, αποκάλυψε ότι δεν πίστευε καν ότι υπήρχε επιχειρηματίας να επενδύσει στην Ελλάδα. Ήταν μια από τις ελάχιστες στιγμές ειλικρίνειας του πρωθυπουργού. Η πραγματικότητα είναι ότι επενδύσεις και Τσίπρας δεν είναι λέξεις συμβατές. Από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι οι Σκουριές και το Ελληνικό», τονίζει η ΝΔ και προσθέτει:

«Προτρέπουμε τον κ. Τσίπρα, πηγαίνοντας στη Θεσσαλονίκη, να περάσει και από τις Σκουριές και να εξηγήσει στους εργαζόμενους την πολιτική του. Οι επενδύσεις χρειάζονται σχέδιο, αξιοπιστία και μεθοδική δουλειά». 

Από την πλευρά του το ΚΚΕ σημειώνει, μεταξύ άλλων, ότι «την ώρα που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ διατηρεί και ενισχύει όλο το μνημονιακό αντεργατικό πλαίσιο, που έχει προχωρήσει στην ουσιαστική κατάργηση της κυριακάτικης αργίας κι ετοιμάζει νέα μέτρα, όπως το χτύπημα του δικαιώματος στην απεργία, μόνο ως ανέκδοτο μπορεί να θεωρηθεί να καταγγέλλει ο πρωθυπουργός τον εργασιακό μεσαίωνα που και ο ίδιος έχει συνδιαμορφώσει». 

Το Ποτάμι σε ανακοίνωση του υπογραμμίζει, μεταξύ άλλων, ότι «ο κ. Τσίπρας τον τελευταίο καιρό ανακάλυψε την αξία των ιδιωτικών επενδύσεων αλλά ούτε πιστεύει σε αυτές ούτε μπορεί να τις προωθήσει» και προσθέτει ότι «για να μπει η χώρα σε τροχιά σταθερής ανάπτυξης (κι όχι αναιμικής) έχει ανάγκη από τουλάχιστον 100 δισ. επενδύσεις ως το 2020. Για να επιτευχθεί αυτό χρειάζονται άλλα μυαλά. Όχι οπαδοί του «υπαρκτού» και του παρωχημένου κρατισμού».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

VIDEO