Γενικά

06 Απριλίου 2017 18:59

“Εξάψαλμος” Δημήτρη Καμμένου σε Μπαλαούρα για το Άγιο Φως

Text to Speech

«Απαράδεκτες» χαρακτηρίζει ο βουλευτής των ΑΝΕΛ τις δηλώσεις του «αθεόφοβου Μπαλαούρα»….

“Εξάψαλμος” Δημήτρη Καμμένου σε Μπαλαούρα για το Άγιο Φως


“Στολίζει” ο Δημήτρης Καμμένος τον Μάκη Μπαλαούρα. Αφορμή οι δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, που χαρακτήρισε το Άγιο Φως ως «παγανιστικό κατάλοιπο».

Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ αποκαλεί τον κ. Μπαλαούρα ως «”αγωνιστή” – βολεμένο» και «αθεόφοβο» που θα όφειλε να σκεφτεί πριν προχωρήσει σε δηλώσεις για το Άγιο Φως. Ταυτοχρόνως υπενθυμίζει στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ  πως πρόσφατα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας επισκέφθηκε και προσκύνησε τον Πανάγιο Τάφο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του βουλευτή των ΑΝΕΛ:

«Και "πριν αλέκτωρ λαλήσει τρίς", ο μέγας Μάκης Μπαλαούρας ξαναχτύπησε.

Οι δηλώσεις του κ. Μπαλαούρα σχετικά με τη διακοπή της μεταφοράς του Αγίου Φωτός με την αιτιολογία ότι αποτελεί κατάλοιπο της παγανιστικής περιόδου και δαπανηρό έθιμο είναι απαράδεκτες.

Πρόκειται για μια αδικαιολόγητη και προκλητική επίθεση κατά της Ορθοδοξίας που αυτό το διάστημα βάλλεται συνεχώς και προκαλεί το θρησκευτικό αίσθημα εκατομμυρίων Χριστιανών λίγες μέρες πριν το Πάσχα.

Ναί αυτός ο "αγωνιστής" κατά του φαύλου καπιταλιστικού συστήματος, που ήταν βολεμένος επί χρόνια στην Τράπεζα της Ελλάδος και έπαιρνε τον μισθό του από τα επαχθή τραπεζικά μονοπώλεια (και αυτό ασφαλώς δεν θα πρέπει να θεωρείται ως ένα σύγχρονο πολιτικό "θαύμα" αλλά μία στυγνή εκμετάλλευση του πολιτικού προσήμου).

Είναι δυνατόν να θεωρεί τη δαπάνη για την μεταφορά και την υποδοχή του Αγίου Φωτός, που είναι απόλυτα συνυφασμένη με την ελληνορθόδοξη παράδοσή μας και αποτελεί αναπόσπαστο ριζιμιό λιθάρι της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού μας, ως περιττή και τη χαρακτηρίζει παγανιστική (!)τελετή!!;;

Χαρακτηρίζει ως παγανιστές όλους εμάς το 97% Ελλήνων Ορθοδόξων στην Ελλάδα και 100δες εκατομμύρια ομοθρήσκων σε όλο τον κόσμο;» Πόσους παγανιστές βλέπει κάθε μέρα γύρω του στην Βουλή των Ελλήνων; 

Τον προκαλώ να τους καταδείξει. 

Το Άγιο Φως, η «περιττή δαπάνη» όπως το αποκαλεί ο κ. Μπαλαούρας αποτελεί σύμβολο συνυφασμένο με την Πίστη μας και αντικατοπτρίζει την Ανάσταση του Σωτήρα Χριστού μας και τη δύναμη της Αγάπης της Ένωσης και της Ελπίδας και γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο πρέπει να διαφυλαχθεί. 

Λησμονεί ο αθεόφοβος ότι ο ίδιος ο Πρωθυπουργός μας επισκέφθηκε τον Πανάγιο Τάφο τιμώντας και προσκυνώντας την Αγιοσύνη του συγχαίροντας τους Έλληνες επιστήμονες που έφεραν σε πέρας επιτυχώς το δύσκολο έργο της αναστήλωσής Του ;

VIDEO