Οικονομία

03 Μαρτίου 2023 10:56 Τελευταία ενημέρωση : 03 Μαρτίου 2023 15:21

ΠΟΣ: Νέα 24ώρη απεργία στα τρένα

Διάβασέ μου το...

Ούτε την Παρασκευή θα λειτουργήσουν τα τρένα. Τι ζητούν οι εργαζόμενοι, μέσω της Ομοσπονδίας τους.

ΠΟΣ: Νέα 24ώρη απεργία στα τρένα
-

Νέα 24ωρη απεργία στα τρένα την Παρασκευή 3 Μαρτίου εξήγγειλε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών και Μέσων Σταθερής Τροχιάς.

Η Ομοσπονδία, όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή της, με βάση επιστολές της που έχουν σταλθεί σε αρμόδιους φορείς (υπουργεία, διοικήσεις, πολιτικά κόμματα) όλα τα προηγούμενα χρόνια, θα συντάξει υπόμνημα με όλα τα ζητήματα που αφορούν τον σιδηρόδρομο και θα ζητήσει άμεση συνάντηση με το υπουργείο Μεταφορών και τα πολιτικά κόμματα (το αργότερο μέχρι την επόμενη εβδομάδα).

Στις συναντήσεις θα κατατεθούν, εκ νέου, οι απόψεις του συνδικαλιστικού κινήματος για την ασφάλεια του σιδηροδρόμου και της κυκλοφορίας, απαιτώντας, όπως υπογραμμίζει η ΠΟΣ, ένα σαφή χρονοδιάγραμμα υλοποίησής τους για να αποφευχθεί στο μέλλον οποιοδήποτε συμβάν. Αμέσως μετά τις συναντήσεις και λαμβάνοντας υπόψη τα αποτελέσματα των συζητήσεων, θα συνεδριάσει το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας, προκειμένου να λάβει τις ανάλογες αποφάσεις, χωρίς να αποκλείεται η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, σε περίπτωση που τα αποτελέσματα δεν κριθούν θετικά.

Αφού ολοκληρωθούν τα παραπάνω θα ακολουθήσει συνέντευξη Τύπου, «προκειμένου να ενημερωθεί όλη η ελληνική κοινωνία, όλος ο Σιδηροδρομικός κόσμος για όλα αυτά που η Ομοσπονδία τόσα χρόνια έκρουε τον κώδωνα του κινδύνου για την ασφάλεια, αλλά ποτέ δεν εισακούστηκε σοβαρά».

Στην 24ωρη πανελλαδική απεργία κατέρχονται το Σωματείο Εργαζομένων Προσωπικού ΤΡΑΙΝΟΣΕ, η Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού ΤΡΑΙΝΟΣΕ και η Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης (σωματεία που το προσωπικό τους εργάζεται στην Hellenic Train), όπως αποφάσισε σήμερα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών & Μέσων Σταθερής Τροχιάς μετά το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Υπενθυμίζεται ότι και σήμερα τα τρένα όπως και το Μέτρο έχουν ακινητοποιηθεί λόγω απεργίας.


Ειδήσεις σήμερα: 

Τραγωδία στα Τέμπη: “Κανείς δεν θα μου φέρει την αδερφή μου πίσω...” (βίντεο)

Τραγωδία στα Τέμπη - “Ποτέ ξανά”: Διαμαρτυρίες μαθητών - φοιτητών σε όλη την Ελλάδα (εικόνες)

Τραγωδία στα Τέμπη: Ο 20χρονος ήρωας που έσπασε το τζάμι και έσωσε 10 άτομα συγκλονίζει στο “Πρωινό” (βίντεο)


ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ