Οικονομία

10 Σεπτεμβρίου 2019 20:18

Εγνατία Οδός: “υπερβολικό” το αντίτιμο για τα διόδια, λέει ο Καραμανλής

Text to Speech

Γιατί επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ για “αποκορύφωμα του λαϊκισμού” και τι είπε για την παραχώρηση του οδικού άξονα.

Εγνατία Οδός: “υπερβολικό” το αντίτιμο για τα διόδια, λέει ο Καραμανλής

«Υπερβολικό» χαρακτήρισε το κόστος των διοδίων της Εγνατίας οδού ο Κώστας Καραμανλής και επέρριψε ευθύνες στην προηγούμενη κυβέρνηση ότι ενώ προσδιόρισε υψηλό αντίτιμο, δεν το εφάρμοσε.

«Η απόφαση της προηγούμενης κυβέρνησης να προχωρήσει σε αύξηση των διοδίων χωρίς να την εφαρμόσει, είναι το αποκορύφωμα του λαϊκισμού», είπε κατά τη διάρκεια συζήτησης στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής για την έγκριση του διορισμού του Γιώργου Κωνσταντόπουλου στη θέση του προέδρου της εταιρίας και του Κωνσταντίνου Κουτσούκου στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου. Επέκρινε ακόμη, το ΤΑΙΠΕΔ ότι δεν τους έχει δώσει τη μελέτη για το θέμα και ότι ενδεχόμενη αναπροσαρμογής θα έχει τη σύμφωνη γνώμη του Ταμείου,  καθώς είναι υπεύθυνο για την ιδιωτικοποίηση.

«Η Εγνατία Οδός αποτελεί το μεγαλύτερο asset του δημοσίου  και η όποια παραχώρηση θα γίνει με μεγάλη προσοχή», σημείωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, ενώ από την πλευρά του ο νέος πρόεδρος της «Εγνατία Οδός ΑΕ», Γιώργος Κωνσταντόπουλος, ανέφερε ότι η όποια παραχώρηση θα γίνει με το μέγιστο δυνατό τίμημα και με την απόλυτη διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ