Γενικά

30 Ιουλίου 2018 16:22

Οικονομική βοήθεια από την ΕΤΕπ στην Ελλάδα για την αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών

Text to Speech

Με στόχο ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα της Πολιτικής Προστασίας, που θα αποτρέψει τραγωδίες ανάλογες με αυτήν στην Ανατολική Αττική.

Οικονομική βοήθεια από την ΕΤΕπ στην Ελλάδα για την αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών

Mε τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Τράπεζα Επενδύσεων, (ΕΤΕπ), Βέρνερ Χόιερ, επικοινώνησε εκ μέρους της Κυβέρνησης, ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας Αλέξης Χαρίτσης, για να ζητήσει οικονομική βοήθεια, για την αποκατάσταση των ζημιών που άφησαν πίσω τους οι πυρκαγιές στη Αττική και την ενίσχυση των υποδομών που θα αποτρέψουν παρόμοιες καταστροφές στο μέλλον.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΕΤΕπ ανταποκρίθηκε θετικά και τις αμέσως επόμενες ημέρες, μετά τη σχετική τεχνική επεξεργασία, θα ανακοινωθούν περισσότερες λεπτομέρειες της συμφωνίας.

Η βοήθεια αφορά σε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα ενίσχυσης της Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών, με την απόκτηση π.χ. πυροσβεστικών αεροπλάνων και οχημάτων, στην αποκατάσταση ζημιών σε δημόσια κτίρια, στην κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων (πολλά σχέδια βρίσκονται ήδη σε επεξεργασία με τις υπηρεσίες της ΕΤΕπ), στην αναδάσωση, αλλά και σε τεχνική υποστήριξη για την αποτροπή παρόμοιων καταστροφών στο μέλλον.

VIDEO