Γενικά

08 Ιουλίου 2017 22:47

"Λαβράκια" έβγαλαν οι εφοριακοί σε τουριστικά νησιά

Text to Speech

Στο… «ψάρεμα» φοροφυγάδων επιδίδεται η ΑΑΔΕ σε τουριστικά θέρετρα της νησιωτικής Ελλάδας.

"Λαβράκια" έβγαλαν οι εφοριακοί σε τουριστικά νησιάΕντείνονται οι έλεγχοι της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων για τον εντοπισμό της φοροδιαφυγής, μέσω της μη έκδοσης αποδείξεων, σε τουριστικά κέντρα της Ελλάδας.

Χαρακτηριστικά, το βράδυ της Παρασκευής, σε γεμάτο εστιατόριο της Μυκόνου, ελεγκτές της ΑΑΔΕ που παρουσιάστηκαν ως απλοί πελάτες διαπίστωσαν πως σε δεκαπέντε τραπέζια  δεν είχε κοπεί ούτε μία απόδειξη. Το εστιατόριο σφραγίσθηκε για 48 ώρες, και επιβλήθηκαν τα ανάλογα πρόστιμα.

Επίσης, στη Σέριφο, ελεγκτές που υποδύθηκαν το ζευγάρι εντόπισαν παρόμοια περίπτωση φοροδιαφυγής σε γνωστό μπαρ-εστιατόριο του νησιού, επιβάλλοντας και εκεί πρόστιμα.

Στη δε Νάξο, ελεγκτές "μεταμφιεσμένοι" σε τουρίστες διαπίστωσαν, μετά από έλεγχο σε φούρνο, ότι οι αποδείξεις ήταν… άγνωστη λέξη για πώληση ψωμιού, τυρόπιτας και λοιπών προϊόντων. Το εν λόγω κατάστημα κλείνει το πρωί της Κυριακής.

Όπως σημειώνει η ΑΑΔΕ, οι έλεγχοι με τις νέες μεθόδους θα συνεχιστούν και θα εντατικοποιηθούν για την πάταξη της φοροδιαφυγής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

VIDEO