ΔΝΤ

16 Ιουλίου 2015 00:59

Η Λαγκάρντ “βλέπει” σημαντική αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους

Text to Speech

«Λαμβάνω θετικά μηνύματα τις τελευταίες ώρες» δήλωσε η επικεφαλής του ΔΝΤ σε συνέντευξη που παραχώρησε στο CNN.

Όλο και πιο κοντά σε μία σημαντική αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους έρχονται οι Ευρωπαίοι πιστωτές της Ελλάδας, εκτίμησε η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Κριστιάν Αμανπούρ του CNN, η κα Λαγκάρντ δήλωσε χαρακτηριστικά: «Τρέφω αρκετές ελπίδες, γιατί μέχρι πριν από λίγες ώρες ελάμβανα θετικά μηνύματα προς αυτήν την κατεύθυνση».

Η επικεφαλής του ΔΝΤ ανέφερε πως η Ελλάδα είχε μπει στο δρόμο της ανάκαμψης, αλλά η κατάσταση επιδεινώθηκε τον τελευταίο ενάμιση χρόνο. Επέρριψε την ευθύνη τόσο στην προηγούμενη κυβέρνηση που δεν έκανε όσα έπρεπε, όσο και στη σημερινή που ανέστρεψε την πορεία της ελληνικής οικονομίας.

Αναγνώρισε ότι η θέση του Έλληνα Πρωθυπουργού είναι δύσκολη, καθώς καλείται να πάρει δύσκολα μέτρα που είναι αντίθετα με τις προεκλογικές του δεσμεύσεις.

Υπεραμύνθηκε της θέσης του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ότι η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους είναι απαραίτηση. «Αυτό που λέγαμε στους Ευρωπαίους εδώ και καιρό είναι πως ανεξαρτήτου ποιάς μορφής θα έχει, πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος ελάφρυνσης του φορτίου για την Ελλάδα, επιτρέποντάς της να επιστρέψει στο δρόμο της ανάκαμψης», δήλωσε.

Η Κριστίν Λαγκάρντ σημείωσε ότι η επιμήκυνση της αποπληρωμής των δανείων είναι το πιθανότερο σενάριο, καθώς το «κούρεμα» είναι εκτός ατζέντας για ορισμένες κυβερνήσεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

VIDEO