Οικονομία

10 Ιουλίου 2024 11:37

Airbnb: Ένοικος “φέσωσε” με 3500 ευρώ τον ιδιοκτήτη, μέσω... τηλεφώνου! (βίντεο)

Πως η βραχυχρόνια μίσθωση εξελίχθηκε σε "εφιάλτη" για τον ιδιοκτήτη του ακινήτου  και δη με καθυστέρηση, αφού ο λογαριασμός ήρθε μετά από εβδομάδες. Πως έγινε η χρέωση και γιατί δεν μπορεί να πάρει τα λεφτά του πίσω.

Airbnb: Ένοικος “φέσωσε” με 3500 ευρώ τον ιδιοκτήτη, μέσω... τηλεφώνου! (βίντεο)
-

Για την περιπέτειά του με έναν Κινέζο πελάτη που νοίκιασε διαμέρισμα για μία εβδομάδα μέσω πλατφόρμας βραχυχρόνιας μίσθωσης και τον "φέσωσε" με 3.500 ευρώ από τηλεφωνήματα που έκανε μέσω internet μίλησε στην ΕΡΤ ο πρόεδρος του συλλόγου διαχειριστών ακινήτων, Ανδρέας Χίου. Σύμφωνα με όσα είπε, «ο συγκεκριμένος πελάτης ήταν υπάλληλος κατασκευαστικής εταιρείας και προφανώς χρειαζόταν το τηλέφωνο για συσκέψεις».

Επεσήμανε ότι «αντιληφθήκαμε το φέσι 1,5 μήνα μετά όταν ήρθε ο λογαριασμός του τηλέφώνου. Είχε συνδέσει σταθερή συσκευή πάνω στο ρούτερ και έκανε τηλεφωνήματα επί ώρες στην Κίνα. Ή αγόρασε ή είχε μαζί του μια συσκευή τηλεφώνου, την έβαλε στο μπριζάκι και άρχισε τα τηλέφωνα».

Από τον αναλυτικό κατάλογο που ζήτησε από τον πάροχο τηλεφωνίας όταν έλαβε τον λογαριασμό με τα 3.500 ευρώ, ο κ. Χίου είπε ότι «βγαίνει μια εταιρία που μιλάνε κινέζικα, δεν έχω βρει κάποιον να μιλάει αγγλικά».

«Το ποσό κληθήκαμε να το πληρώσουμε εμείς γιατί το αντιληφθήκαμε αφού έφυγε ο πελάτης», συμπλήρωσε ο ιδιοκτήτης του ακινήτου ο οποίος στην ερώτηση αν θα κινηθεί νομικά για να διεκδικήσει τα χρήματά του από τον Κινέζο οφειλέτη απάντησε «για να πάρεις πίσω τα χρήματα πρέπει να βάλεις και δικηγόρο στην Κίνα και θα μπλέξεις χειρότερα».

Ο κ. Χίου προσέθεσε ότι δοκίμασε να διεκδικήσει τα χρήματα και μέσω της πλατφόρμας βραχυχρόνιας μίσθωσης, στην οποία έστειλε τα στοιχεία της υπόθεσης «αλλά προς το παρόν δεν έχει υπάρξει κάποια απάντηση». Σύμφωνα με τον ίδιο τα ακίνητα μέσω Airbnb «είναι ασφαλισμένα μέχρι του ποσού του 1 εκατ. ευρώ. Επειδή τα τηλεφωνήματα είναι μάλλον υπηρεσία και δεν είναι προϊόν, δεν περνάει στην εγγύηση».

Ερωτηθείς για το πώς μπορούν να προστατευθούν ιδιοκτήτες ακινήτων από αντίστοιχα φέσια, ο κ. Χίου απάντησε «αυτό που μου είπε ο πάροχος είναι να παίρνουμε κατευθείαν την εταιρεία τηλεφωνίας με την οποία συνεργαζόμαστε και να ζητήσουμε τηλεφωνικά να γίνεί φραγή των εξερχομένων κλήσεων».

Όσο, δε, για το ποια είναι τα βασικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν ιδιοκτήτες ακινήτων από ενοικιαστές βραχυχρόνιας μίσθωσης, ο κ. Χίου είπε ότι «έχουν συμβεί πολλά προβλήματα ειδικά με το ρεύμα. Κυρίως με το air condition και τον θερμοσίφωνα που τον αφήνουν ανοιχτό όλο το 24ωρο».

Σύμφωνα με τον ίδιο, τελικά έγινε διακανονισμός με τον πάροχο για το φέσι των 3.500 ευρώ που «έπεσε κάτω από το μισό και το πληρώνω με δόσεις».

Ειδήσεις σήμερα:

“Μαφία της Μυκόνου” - Άρειος Πάγος: Εντολή έρευνας για αποκάλυψη της εγκληματικής δράσης

Euro 2024: η Αγγλία, η Ολλανδία, το ρεκόρ και το “φάντασμα” των ημιτελικών 

ΗΠΑ: Ο Τραμπ καλεί τον Μπάιντεν σε... μονομαχία ή σε αγώνα γκολφ!

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)