Celebrity
Παναγιώτης Πετράκης για Ναταλία Λιονάκη: "Οι μοναχοί όταν παίρνουν τον όρκο τους δεν έχουν πλέον οικογένεια, μόνο τον Χριστό"

Άκουσε το άρθρο
Για όλους και για όλα μίλησε ο Παναγιώτης Πετράκης στη Φαίη Φώτου και στο "Πρωινό" του ΑΝΤ1.
Μεταξύ άλλων, ο ηθοποιός αναφέρθηκε στην πίστη του, αλλά και στη Ναταλία Λιονάκη, η οποία τα τελευταία χρόνια ζει ως Μοναχή Φεβρωνία σε μοναστήρι της Κένυας.
«Υπήρχε πάντα η σύνδεση με τα θεία, ως παρακαταθήκη της γιαγιάς μου και του παππού μου, στη διάρκεια της ζωής μου το έχασα και τα τελευταία χρόνια μπήκα στη διαδικασία να ανακαλύψω τι είναι αυτό που πραγματικά πιστεύω. Ήταν αυτό που αποκαλώ εγώ «η αγία κατραπακιά». Έρχεται κάποια στιγμή στη ζωή μου που όλα αυτά που θεωρούσα σημαντικά, αρχίζουν να καταρρέουν. Η μετοχή μου στα μυστήρια της εκκλησίας, η εξομολόγηση και η θεία μετάληψη, με έβγαλαν από αυτό το τούνελ.
Η ζωή του μοναχού είναι μία δύσκολη ζωή. Οφείλεις να παραχωρήσεις το δικό σου θέλημα σε αυτά που θα σου ορίσει ο ηγούμενος. Είναι μία δύσκολη ζωή, που εγώ δε νομίζω ότι κάνω γι’ αυτήν. Είμαι πολύ εγωιστής και εγωκεντρικός για να μπορέσω να υποταχθώ» είπε ο ο Παναγιώτης Πετράκης.
Σχετικά με τη Ναταλία Λιονάκη και τα όσα είπε η μητέρα της τον τελευταία καιρό, αναφορικά με την απόφασή της να γίνει μοναχή ο Παναγιώτης Πετράκης σχολίασε: «Οι προτεραιότητες που θέτουμε ως κοινωνία στη ζωή είναι πολύ διαφορετικές από αυτές που θέτει το Ευαγγέλιο. Για τον Χριστιανό, ο απόλυτος στόχος είναι για να θεωρηθεί επιτυχημένος είναι να καθαρίσει από τα πάθη του, να καθαρίσει τη ψυχή του, να φωτιστεί και να λάβει αυτό το υπέρτατο δώρο από το άγιο πνεύμα που λέγεται θέωση. Δεν υπάρχει πρέπει στο πώς πρέπει να αντιδράσει ένας γονιός.
Ο γονιός πρέπει να αφουγκραστεί τις ανάγκες του παιδιού του και κατά τη δική μου ταπεινή άποψη να το δει σαν μια ευκαιρία να έρθει η ευλογία σε όλη την οικογένεια. Οι μοναχοί όταν παίρνουν τον όρκο τους δεν έχουν πλέον οικογένεια, η οικογένειά τους είναι μόνο ο Χριστός που νυμφεύονται».
Δείτε το σχετικό βίντεο: