ant1news.gr Τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις μετά τον θάνατο του 19χρονου στρατιώτη σε πεδίο βολής στη Ρόδο | Κοινωνία | ANT1News

Κοινωνία

26/11/2025 19:57

Τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις μετά τον θάνατο του 19χρονου στρατιώτη σε πεδίο βολής στη Ρόδο

Την ίδια ώρα, μάχη για την ζωή του δίνει ο 39χρονος ΕΠΟΠ επιλοχίας.

Τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις μετά τον θάνατο του 19χρονου στρατιώτη σε πεδίο βολής στη Ρόδο
-

Άκουσε το άρθρο

 
 

Με απόφαση του υπουργού Εθνικής 'Αμυνας Νίκου Δένδια κηρύσσεται τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις από σήμερα, Τέταρτη 26 Νοεμβρίου έως και την Παρασκευή 28 Νοεμβρίου για το θάνατο του 19χρονου EΠOΠ στρατιώτη κατά τη διάρκεια προγραμματισμένης εκπαιδευτικής δραστηριότητας βολής στη Ρόδο.

Υπενθυμίζεται πως το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε στο πεδίο βολής στην περιοχή Αφάντου της Ρόδου. Δύο άτομα που υπηρετούσαν ως πυροτεχνουργοί, ο 19χρονος και ένας 39χρονος, επιχείρησαν να μεταφέρουν οπλισμό και χειροβομβίδες. Σύμφωνα με πληροφορίες, η έκρηξη σημειώθηκε όταν ο ένας από τους δύο απασφάλισε από λάθος αμυντική χειροβομβίδα, με αποτέλεσμα να εκραγεί επιτόπου.

Ο 19χρονος βρήκε ακαριαίο θάνατο, ενώ ο 39χρονος ΕΠΟΠ επιλοχίας, ο οποίος υπηρετούσε ως πυροτεχνουργός, τραυματίστηκε σοβαρά και ακρωτηριάστηκε στο δεξί του χέρι, ενώ τα σκάγια της χειροβομβίδας βρέθηκαν σε όλο του το σώμα, καθώς επίσης και το κεφάλι.

Ο 39χρονος, διασωληνωμένος, με στρατιωτικό ελικόπτερο (σινούκ) μεταφέρθηκε από το αεροδρόμιο της Ρόδου στo 401 στρατιωτικό νοσοκομείο των Αθηνών, μέσω της Κω.

Ειδήσεις σήμερα: 

Υπεγράφη για πρώτη φορά κοινωνική συμφωνία κυβέρνησης και εθνικών κοινωνικών εταίρων

Χονγκ Κονγκ: Τουλάχιστον 12 νεκροί από τη φωτιά που ξέσπασε σε ουρανοξύστες (εικόνες)

Τέλλογλου - Αγροτικές επιδοτήσεις: "Εφιάλτης" το κόστος παραγωγής

 

12345 ... 8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)